marți, 18 august 2009

Carcei nenorociti:D

Sunt absolut sigura ca fiecare dintre voi ati avut CARCEI...sunt oribili..cel mai rau e cand te surprind in timp ce dormi..pentru ca nu stiam prea multe am cautat cate ceva despre si iata ca nu sunt egoista si impartasesc cu voi informatiile gasite..
Carceii sunt crampe musculare care apar fara nicio avertizare, mai ales la nivelul picioarelor. Miscarea muschiului determina contractia sa si aparitia imediata a carceilor.
Multe persoane ii experimenteaza in timp ce dorm sau stau intinsi in pat. Desi sunt foarte durerosi, nu reprezinta o afectiune serioasa. In general, carceii sunt favorizati de statul in picioare sau pe scaun excesiv de mult, de pozitiile ciudate ale corpului, de purtarea de tocuri inalte. Ei pot fi si o manifestare a spasmofiliei sau a carentelor de calciu.
Carceii la picioare: cum ii previi? Ce e de facut?
Cand simti ca ti se pune carcelul, maseaza usor zona afectata. Acest lucru va relaxa muschiul, care se va intinde gradual. Nu face masaj brutal si nu misca brusc piciorul. Ai rabdare! Profa de istorie din liceu mai zicea ca scapi de dureri daca infigi degetul fix pe locul unde este durerea cea mai mare.
Hidrateaza-te!
Unul dintre motivele pentru care se manifesta carceii este lipsa de apa, deshidratarea. De aceea, ai grija sa te hidratezi bine. Cand faci sport, ai grija sa te incalzesti si sa te intinzi bine atat inainte cat si dupa exercitiul fizic. Acest lucru favorizeaza hidratarea muschilor. De asemenea, lipsa de magneziu din organism favorizeaza aparitia acestor crampe musculare.
Incearca sa eviti pozitiile fixe ale corpului, atat in picioare cat si pe scaun. Ia o pauza! Daca citesti acese informatii, opreste-te, ridica-te si intinde-ti picioarele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu